PREZENTAREA ACTIVITĂŢII UNITĂŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT
Şcoala Gimnazială Coţofenii din Faţă este situată la 16 km nord-vest distanţă de Craiova, având personalitatea juridică, ca ordonator terţiar de credite. Dispersia în teritoriu a spaţiilor:
- Şcoala Gimnazială Coţofenii din Faţă se află în localitatea Coţofenii din Faţă.
- Structura Grădiniţa cu program normal Coţofenii din Faţă este situată la cca. 900 m distanţă de şcoală.
Istoricul şcolii aduce în prim plan prima atestare documentară a școlii care apare în anul 1892, când în comună era o școală mixtă( funcționa din anul 1848; în anul școlar 1892 a fost frecventată de 53 elevi). În prezent, toți elevii învață în Școala Gimnazială Coțofenii din Față, în două schimburi (cu ora de 45/50 de minute şi pauză de 15/10 minute). Preșcolarii își desfășoară activitățile în Grădinița cu Program Normal, arondată școlii, situată pe strada Aleea Măldărescu, numărul 389.
La nivelul de unității şcolare există o medie a numărului de elevi/ post didactic de 11 fiind un număr de 2 grupe de preşcolari 36 copii, 4 de clase de elevi la învăţământul primar cu un efectiv de 86 de elevi şi 4 de clase la învăţământul gimnazial cu un efectiv de 87 de elevi.Față de anii anteriori se observa o scădere lenta , dar continua a numărului de elevi. Din analiza încadrării cu personal a şcolii rezulta calitatea profesionala a acestora majoritatea fiind si titulare. Personalul nedidactic este format din îngrijitorii de curăţenie, iar personalul didactic auxiliar este format din contabil, secretar , bibliotecar.
SCOPURILE/ŢINTELE STRATEGICE
Scopurile propuse își găsesc relevanța în activitățile desfășurate sau propuse a se desfășura. Astfel, prin proiectarea bugetară se urmărește sprijinirea personalului pentru a participa la cursuri. Prin îmbunătățirea bazei materiale și a echipamentelor se urmărește crearea unui climat propice studiului. Acest lucru se observă si din realizarea sau propunerea de realizare a cat mai multor proiecte pentru elevi si cadre didactice.
OPŢIUNILE STRATEGICE
PUNCTE TARI
Şcoala dispune de documente curriculare oficiale: planuri-cadru, programe şcolare, metodologii de aplicare a
programelor, ghiduri şi standarde de evaluare.
Curriculum la decizia şcolii diversificat, care ţine cont de dorinţele elevilor, baza materiala şi încadrare;
Preocupări în direcţia predării cunoştinţelor prin introducerea softului educaţional ;
Surse informaţionale bogate : manuale , auxiliare didactice, paraşcolare, bibliotecă, internet, televiziune prin
cablu.
OPORTUNITĂȚI
Majoritatea părinţilor colaborează cu cadrele didactice în vederea procurării de auxiliare şi paraşcolare; Oferta mare de auxiliare didactice permite o selecţie riguroasă în vederea achiziţionării;
Creşterea exigenţei părinţilor faţă de serviciile pe care le oferă şcoala.
AMENINȚĂRI
Nu toţi elevii au posibilitatea să-și procure auxiliare şcolare; Starea fizică precară a manualelor la unele obiecte.